Fakta k případu Martina Sellnera

Jak v tomto týdnu informovala již i některá naše média, policie a politici v Rakousku aktuálně řeší možný zákaz tamní pobočky identitárního hnutí z důvodu údajného napojení na šíleného střelce z novozélandského města Christchurch – Brendona Tarranta. Vzhledem k tomu, že média o této věci informují velmi nepřesně (v některých případech až lživě), rádi bychom zveřejnili fakta, která uvádějí věci na pravou míru a dokazují, že se jedná o zcela vykonstruovanou kauzu s cílem dehonestovat potažmo likvidovat rostoucí identitární hnutí (IB).

Údajným důkazem o možném napojení B. Tarranta na rakouské identitární hnutí má být dar ve výši 1500 euro, který měl od někoho s příjmením „Tarrant“ přijít začátkem roku 2018 na osobní účet Martina Sellnera (tedy ne na účet identitárního hnutí, jak nepřesně uvedla řada médií). Tady musíme podotknout, že identitární hnutí není na rozdíl od řady jiných systémových nevládních organizací napojeno na veřejné finance a je plně financováno příspěvky svých aktivistů a sympatizantů. Podle webu IB jen v Rakousku přispívá pravidelně na jeho chod 600 přispěvatelů a lze se domnívat, že i na účet M. Sellnera coby nejviditelnějšího představitele hnutí přispívá ročně velké množství podporovatelů. Dle našich informací zatím stále nikdo nepotvrdil, že přispěvatelem pod mailem Tarrant byl skutečně výše uvedený terorista.

K uvedenému daru tedy došlo více než rok před šíleným Tarrantovým činem, v době, kdy nikdo na světě (včetně Martina Sellnera) netušil, kdo se pod tímto příjmením může skrývat. Troufáme si navíc říci, že žádná nevládní organizace nepátrá po informacích o jednotlivých svých donátorech. Není to technicky možné a není k tomu ani žádný logický důvod. Pokud by dotyčný v minulosti přispěl například organizaci Greenpeace či místní charitě, dělá to dle stejné logiky spoluteroristy i z těchto organizací. Naprostý nesmysl, že? Ne tak pro mainstreamová média a řadu politiků, pro něž je to „důkaz“ o propojenosti identitářů s teroristou. Kdo chce psa bít, ten si zkrátka hůl najde.

Jak Martin uvedl, jakmile získal informaci o tom, že jméno přispěvatele na jeho účet z loňského roku se shoduje se jménem teroristy, začal situaci řešit se svým právníkem a byl rozhodnut, v případě, že se potvrdí, že donátorem byl skutečně B. Tarrant, darovat tyto peníze na charitu. Předtím, než byl schopen ověřit své podezření, přišla však úterní domovní prohlídka, při níž mu bylo zabaveno veškeré technické vybavení, stejně tak jako zařízení patřící jeho snoubence – americké aktivistce Brittany Pettibone.

Zde je třeba zdůraznit, že o domovní prohlídce u Martina Sellnera rozhodl stejný státní zástupce, který již v nedávné minulosti usiloval o zákaz identitárního hnutí v Rakousku. Nutno podotknout, že oba dva soudní spory indentitární aktivisté vyhráli. Zda zde hraje roli zraněné ego, aktivistický přístup či cokoliv jiného si nedovolíme soudit, nicméně je nasnadě mít vážné pochybnosti o nezaujatosti dotyčného.

Identitární hnutí coby otevřená a veřejně činná organizace bylo, je a bude cílem také pro lidi, kteří nesdílí víru v nenásilný aktivismus, který je jednou ze základních myšlenek identitárního hnutí.  Po celou dobu existence jsou všechny jeho akce striktně nenásilné. Uvedený dar mohl být součástí Tarrantova plánu démonizovat podobná hnutí a přispět tak k jejich radikalizaci, čímž se dotyčný netajil ve svém manifestu. Jak rakouští identitáři zdůraznili, politický systém, který démonizuje a perzekuuje nenásilné aktivisty s nepohodlnými názory pouze přispívá k radikalizaci mladých lidí a nahrává nejrůznějším Tarrantům na všech stranách.

Je smutné, že se uvedeného mediálního lynče na Martina a volání po zákazu identitárního hnutí  účastní také politici, kteří bývaji označováni za vlastenecké, konkrétně spolkový kancléř Sebastian Kurz či šéf Svobodné strany Heinz – Christian Strache.

O dalším vývoji Vás budeme dále informovat. Věříme, že spravedlnost zvítězí.

SOLIDARITU  S MARTINEM SELLNEREM a RAKOUSKÝMI IDENTITÁŘI!

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..