Identitární kemp 2019

Uplynulý víkend strávila dvacítka aktivistů Generace Identity již tradičně na jihu Čech, kde se konal aktivistický kemp. První polovina září je již několik let časem, kdy se setkáváme ve zmíněném koutu naší vlasti za účelem prohloubení našich znalostí a dovedností nejen v oblasti aktivistické, ale i co se týče vědomostí a fyzické připravenosti.

V pátek odpoledne a navečer se začali aktivisté GI sjíždět do vísky v jižních Čechách, jež byla místem konání letošního aktivistického identitárního kempu. Úvodní večer byl věnován především seznamování, zábavě a neformálním debatám. Sobota byla ovšem zcela určena programu, který začínal o sedmé ráno rozcvičkou. Dopolední část pokračovala přednáškami identitárních aktivistů, přičemž nejprve proběhlo formálnější seznámení účastníků, z nichž někteří se našeho kempu zúčastnili poprvé, následovalo krátké uvedení do aktuální situace identitárního hnutí od naší aktivistky, která mimo jiné zrekapitulovala aktivity GI od loňského kempu a neopomněla zmínit ani postřehy z celoevropského identitárního kempu ve Francii, který se koná již dlouhou řadu let a kterého se, spolu s dalšími českými aktivisty, v srpnu zúčastnila. Prostor byl samozřejmě i pro dotazy.

Následovala přednáška věnovaná aktivismu jako takovému, včetně konkrétních příkladů a námětů na další činnost. Následovala přednáška dalšího aktivisty GI na téma informačních technologií, cenzury ve virtuálním prostoru a ovšem také bezpečnosti komunikace. Vzhledem k tomu, že toto téma se – chtě nechtě – dotýká každého z nás, došlo také na řadu dotazů a debatu.

Po obědě jsme měli tu čest přivítat vzácného hosta, kterým byl PhDr. Jiří Hejlek, který je zřejmě nejfundovanějším českým znalcem problematiky německé konzervativní revoluce, která také byla, coby důležité ideové východisko i pro myšlenkovou školu evropské Nové Pravice, taktéž tématem jeho přednášky.

Dalším z našich hostů byl bývalý poslanec, který poté promluvil o vnímaní pojmu identita a také proměnách chápání nejen identity, ale i svobody a dalších základních hodnot. Stejně, jako přednáška doktora Hejlka, byla jeho slova velkou inspirací identitárním aktivistům a my jsme našim hostům velmi vděční nejen za jejich slova, ale i za možnost následné diskuse.

Po diskusi následovala krátká přestávka, po které již přišel poslední bod našeho programu, kterým byla výuka základů sebeobrany, což je jistě záležitost, která je pro aktivistu identitárního hnutí stejně důležitá, jako ideová průprava.

Plodný den byl zakončen opět neformálním posezením, které ovšem nepostrádalo řadu plodných diskuzí na rozmanitá témata. Děkujeme všem účastníkům a těšíme se na shledanou na identitárním kempu 2020!

Zboží z oficiálního obchodu Generace Identity – www.Pro-Local.cz

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..