Operace Trvalá svoboda ukončena nesvobodou

Generace Identity dlouhodobě odsuzuje přítomnost českých vojáků v Afghánistánu. Odmítáme, aby naše země sehrávala roli vycvičeného pejska, který ochotně poslouží nasazením života vlastních vojáků kdykoliv, kdy je o to požádán. Nasazení naší armády schvalujeme výhradně v mírových misích s mandátem Rady bezpečnosti OSN, v případech ohrožení naší země a v zemích, kde bezprostředně probíhá ohrožení našich bezpečnostních zájmů nebo zdraví našich občanů. Jako identitáři zcela odmítáme vnucování hodnot Západu zemím, kde tyto hodnoty nemají žádnou tradici a opakovaně se navíc v regionech projevují zcela kontraproduktivně a prokazatelně zhoršují už tak špatnou bezpečnostní situaci.

Přes sedmnáct let nechávaly vlády umírat naše vojáky a nechutně využívaly emocí občanů při každém dalším útoku na náš kontingent. Tabuizovaly legitimní otázky na smysl a koncepci celé intervence jako hyenismus. Odmítaly dialog na téma přítomnosti našich vojáků a používaly nálepky k ostrakizaci názorových oponentů. Po 17 letech války podepsaly USA s Tálibánem mírovou dohodu a vrátily se tak k datu 14.10.2001. K datu, kdy Tálibán souhlasil s jednáním o vydání Usámy Bin Ládina. Podpisem stvrdily to, co Generace Identity a mnoho dalších dlouhodobě tvrdila. Situace v Afghánistánu není řešitelná vnější vojenskou silou.

Generace Identity tímto textem apeluje na vládu, aby stáhla vojáky před naplněním mírových dohod z Kataru a symbolicky tak přehodnotila svůj dosavadní postoj k nasazení české armády v Afghánistánu.

Aby politici, kteří hlasovali pro vyslání české armády do Afghánistánu, vyvodili na dobrovolné bázi důsledky ze svých špatných rozhodnutí a plně převzali odpovědnost za finanční odškodnění pozůstalých rodin vojáků, kteří zahynuli v Afghánistánu.

Aby poslanci vyvolali hlasování o změně zákonů tak, aby nebylo umožněno nasadit armádu v třetích zemích bez souhlasu občanů v referendu a bez mandátu Rady bezpečnosti OSN.

Aby vláda jménem svých občanů vyjádřila nesouhlas s porušením mezinárodního práva v Afghánistánu a to konkrétně za zahájení intervence ze strany USA a Velké Británie bez mandátu Rady bezpečnosti OSN a za bezprecedentní porušení Ženevských konvencí využitím zakázané munice s bílým fosforem.

Žádáme vládu, aby na mezinárodní půdě vystupovala jako svrchovaný a suverénní stát, který bude maximálně usilovat o dodržování mezinárodního práva a bude se zasazovat o co nejstabilnější bezpečnostní situaci ve světě.

Jeden komentář

  1. Ano nasi vojaci maji byt nasazeni, kdyz je ohrozena nase zeme. Ne za cizi expanzionisticke zajmy. Pokud pod zaminkou NATO jsou nekam vyslani ma to byt schvaleno RB OSN. Ta ovsem schvali vse co chteji Americani. A tak se bombarduji svobodne zeme a nastoluje se tam americky poradek a rabuji se prirodni zdroje.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..